American cookies

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 16:00

🍪 Koekjes bakken is een heerlijk klusje voor in het weekend, vinden jullie ook niet? Deze American cookies zijn lekker knapperig en er zitten dikke stukken chocolade in. De jongens vonden ze heerlijk, al hadden ze één opmerking: er had wat hen betreft nog wel wat meer chocolade in gemogen! 🍫😄

 

Ingrediënten voor 20-25 koekjes

  • 125 gram rietsuiker
  • 75 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 middelgroot ei
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • snuf zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de rietsuiker en roomboter door elkaar. Mix daarna het ei er door. 
  3. Roer de vanillesuiker, bloem, zout en baking soda door elkaar. Mix dit daarna door de boter en suiker.
  4. Spatel de stukjes chocolade er door. 
  5. Leg met twee kleine lepels kleine hoopjes deeg op de bakplaat. Leg ze zo ver mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt tijdens het bakken behoorlijk uit. 
  6. Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de plaat verder afkoelen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.