In muesli met gedroogd fruit zoek ik altijd naar de stukjes papaya, want die vind ik het lekkerst! En ik bedacht dat je met papaya vast ook lekkere koekjes kunt bakken. Ik maakte er stevige ronde koekjes van met zoete stukjes en walnoten er in.
De mannen hier thuis waren er eerst nogal sceptisch over, maar toen ze uiteindelijk eentje hadden geproefd was de hele lading koekjes binnen twee dagen op! 😆
Ingrediënten voor ca. 20 koekjes
- 125 gram bloem
- 25 gram custard poeder
- 5 gram gemalen kardemom
- 2 gram bakpoeder
- 75 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 75 gram poedersuiker
- 0,25 theelepel vanille-extract
- 3 theelepels water
- 50 gram walnoten, in kleine stukjes
- 75 gram gedroogde papaya
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer de bloem, custardpoeder, kardemom en bakpoeder door elkaar.
- Roer in een andere kom de boter, poedersuiker, water en vanille-extract door elkaar. Ik deed dat gewoon met een lepel. De boter moet echt op kamertemperatuur zijn, anders wil het niet.
- Doe het bloemmengsel bij het botermengsel en kneed alles tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan een heel klein beetje extra water toe.
- Kneed de papaya en walnoten door het deeg.
- Rol het deeg op een stuk bakpapier uit en steek er vormpjes uit. Ik maakte ronde koekjes, maar een andere vorm kan natuurlijk ook.
- Leg de koekjes op de bakplaat. De koekjes lopen tijdens het bakken niet zoveel uit, dus je kunt ze redelijk dicht naast elkaar leggen.
- Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat verder afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties