Mijn vader was onlangs jarig en hij vroeg aan onze Wander (12): "Vind jij het ook leuk om een taart voor mij bakken?" Dat hoefde hij maar één keer aan Wander te vragen! Het moest iets met slagroom worden, dus Wander maakte een slagroomtaart. Is 'ie niet mooi geworden?
Eerder maakte Wander een fondanttaart, dus hij wist al hoe je biscuitdeeg bakt. De rest van het werk voor de slagroomtaart vond hij daarna véél makkelijker dan wat je voor een fondanttaart nog moet doen. Slagroom werkt wat makkelijker dan fondant!
Mijn vader was erg blij met de taart, die ook prima smaakte. Voor herhaling vatbaar dus!
Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten
- 1x alle ingrediënten voor biscuitdeeg
- 90 gram kristalsuiker
- 750 ml ongeklopte slagroom
- 3 zakjes klopfix
- 80 gram amandelschaafsel of 80 gram nougatine
- 150 gram rode jam
- vers fruit om de taart mee af te werken
- 50 gram melkchocolade
En zo maak je 'm
- Bak het biscuitdeeg zoals het in het recept staat beschreven. Laat het biscuit daarna helemaal afkoelen.
- Klop de slagroom stijf. Mix al kloppend de suiker en de klopfix beetje bij beetje door de slagroom.
- Snijd het biscuit met een taartzaag of een groot mes twee keer in de breedte doormidden, zodat je drie ronde plakken biscuit krijgt.
- Leg de twee bovenste plakken zo aan de kant dat je nog weet wat de voorkant en wat de achterkant is. Dan kun je straks de taart weer op dezelfde manier op elkaar stapelen, zonder dat de ene kant van de taart veel hoger is dan de andere kant.
- Smeer de jam op de onderste biscuitplak.
- Leg de middelste biscuitplak bovenop de jam.
- Smeer een laag slagroom van ongeveer 0,5-1 cm dik op de middelste biscuitplak.
- Leg de laatste biscuitplak op de taart.
- Smeer de zijkanten en de bovenkant van de taart in met slagroom. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
- Druk de amandelschaafsel of de nougatine tegen de zijkant van de taart. Wij wilden zelf eigenlijk nougatine gebruiken, maar die was op in de supermarkt. Toen werd het dus maar amandelschaafsel, ook lekker.
- Maak met de spuitzak toefjes slagroom bovenop de taart. Doe op elk toefje een stukje vers fruit.
- Rasp de chocolade met een grove rasp in snippers. Strooi dit in het midden van de taart.
Reactie plaatsen
Reacties