Door alle kruiden ruikt deze gevulde aubergine met bulgur al heerlijk voordat 'ie de oven in gaat. Een gezonde maaltijd waarmee je je dagelijkse portie groente ruimschoots binnen krijgt!
Ik houd wel van gevulde groenten. Met regelmaat eten we gevulde paprika (zoalsdeze met noten en rozijnen, of deze met rijst & feta). Dit keer dus geen paprika, maar aubergine. Ook lekker! Ik maakte het een dag van te voren al klaar en hoewel het toen half 10 's avonds was wilde ik het eigenlijk meteen al opeten. Het rook en proefde zo lekker! :-)
Aubergine heeft wel een totaal andere structuur dan paprika. Aubergine smaakt natuurlijk anders, maar is ook wat stugger. Daar moet je wel van houden. Ik zeg het er maar even bij, dan weet je wat je kunt verwachten. Ik vind het heerlijk, maar ik kan me ook voorstellen dat je een hele aubergine wellicht wat teveel vind. Je kunt het ook afwisselen: vul één aubergine, en vul met de rest van het bulgurmengsel een paprika!
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties