Het is weekend! En dus tijd om een lekker brood te bakken. Het deeg voor dit mueslibrood maak je de avond van te voren in een paar minuten klaar. 's Ochtends hoef je het alleen nog maar de oven in te schuiven!
Nou ja, dat is misschien iets te simpel gezegd, maar dit is hoe dan ook een erg makkelijk recept. Je hoeft er niet een eeuwigheid voor te kneden of het deeg lang te laten rijzen. Het staat een nacht in de koelkast en 's ochtends kneed je het nog even een paar minuten door. Daarna 30 minuten laten rijzen en dan kan het de oven in. Dat valt reuze mee, toch?
En het is dat beetje werk zeker waard, want het brood smaakt heerlijk. Ik had 'm klaar gemaakt toen we het huis vol visite hadden. Het eerste brood was al nagenoeg op toen ik bedacht dat ik het nog helemaal niet op de foto had gezet! Snel dus een paar plaatjes geschoten en daarna was het tweede brood ook al snel op.
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties