Eet jij zuurkool het liefst in combinatie met iets zoets, of liever met iets hartigs? In deze zuurkooltaart zitten beide varianten - hoef je lekker niet te kiezen!
Vooraf kon ik zelf niet kiezen of ik deze taart nu hartig of zoet wilde. En daarom maakte ik 'm dus maar allebei. Achteraf weet ik alleen ook niet wat ik nu het lekkerste vond: allebei de varianten smaakten namelijk erg goed! Wij aten het als avondeten, maar deze taart zou ook niet misstaan bij een buffet of als bijgerecht bij een uitgebreid diner.
Het is misschien even werk om de taart te maken, maar ik kan je verzekeren dat het de moeite echt waard is. Het heeft door het brooddeeg wel wat van een pizza weg. Ik wil 'm ook nog eens een keer maken met een vulling met tomatensaus er door heen, dan wordt het een pizzataart. Lijkt ons ook errug lekker!
Wil je trouwens niet twee varianten tegelijk maken? Verdubbel dan de zoete of hartige ingrediënten (op de bacon na, die is al voor twee helften) en laat de andere weg.
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties