Van vers gebakken brood kunnen wij wel door blijven eten. Dit speltbrood met lijnzaad vormt daar geen uitzondering op!
Het kost niet zoveel tijd om dit brood te maken: mixen en kneden is in een paar minuten gedaan. Het rijzen duurt het langst. Ik maakt het deeg dus 's avonds al klaar, zodat het de hele nacht kon rijzen. Zaterdagochtend schoof ik het in de oven & om 09.00 uur hadden wij een vers brood! Da's toch een goed begin van het weekend, of niet dan?
Volgens mijn man is dit brood het lekkerst met een dikke plak kaas. Ik at het met aardbeien en dat smaakte ook errug goed. Met zuivelspread, komkommer, tomaat & sla ging er ook wel in, trouwens. Of met een dikke laag chocoladehagelslag. Of pindakaas. Nou ja, het maakt niet uit wat er op gaat, alles is lekker. Ondanks dat kregen we het brood niet eens in één keer op met zijn tweeën, want het is best een groot brood! De overgebleven plakken liggen nu in de vriezer, dan hebben we later ook nog wat :-)
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties