Nog een paar weken wachten en dan komt Sinterklaas in Nederland aan... En dus is het weer tijd voor gevuld speculaas! Al hoef je daarvoor niet op Sinterklaas te wachten. Deze speculaas taart kun je ook in de rest van het jaar maken.
Ik trakteerde mijn collega's op deze taart. Dat leverde thuis eerst wel wat gemopper op: ze zijn hier namelijk gek op gevuld speculaas. En als het dan zo lekker ruikt in huis en je mag het vervolgens niet opeten... tsja. Maar uit deze taart kun je lekker veel punten snijden, dus er bleven gelukkig een paar punten over. Waren ze thuis ook weer blij!
Wil je geen taartpunten maar liever kleine vierkante blokjes? Bak de taart dan in een vierkante bakvorm. Dan kun je er een heleboel vierkantjes uit snijden.
En wat moet ik er verder nog over zeggen? Hij ging in één dag tot de laatste kruimel op. Need I say more? :-)
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties