Een heerlijk brood voor elke dag: een tarwe busbrood met lijnzaad. Ik bakte 'm tijdens een workshop van Baksels.net.
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant en heeft een nootachtige smaak. Heerlijk samen met wat muesli door kwark en yoghurt, of door een smoothie, salade, koekjes en brood. Volgens de liefhebbers is 't erg gezond: het bevordert de stoelgang, is goed voor je hart en bloedvaten & bevat veel vitaminen.
Hoe bewaar je nou zo'n zelfgebakken brood? Omdat er geen conserveringsmiddelen in zit, wordt zelfgebakken brood veel sneller oud. Eigenlijk zoals het hoort: echt brood is na een dag of twee oud. Ik bewaar dit dus gesneden in de vriezer, en ontdooi een paar plakjes in de magnetron. Dan is het weer heerlijk vers!
Dit brood bakte ik ook tijdens een workshop van Baksels.net in Dronrijp. Super leuke én gezellige workshops waar je veel van opsteekt. Ik kan 't je zeker aanraden!
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties