Heb jij wel eens een quiche met rijst gegeten? Ik nog nooit, maar 't is zeker voor herhaling vatbaar: dit was lekker! Met vooral veel courgette er door, en verder bacon, kaas & rijst dus.
Aan courgette zelf zit niet niet zo heel veel smaak, dus dit is een lekker milde quiche. Daar houd ik zelf wel van, 't hoeft van mij niet zo pittig. De smaak komt vooral van de cheddar, Parmezaanse kaas & bacon. Lekker. Maar manlief houdt wel van pittig, dus die voegde er nog wat sambal aan toe.
Je kunt deze quiche trouwens ook met ongekookte rijst maken (heb ik ook al eens gedaan). Zorg er dan voor dat er bovenop de ovenschotel een flinke laag cottage cheese ligt, die alle rijstkorrels bedekt. Anders worden dat namelijk hele harde korrels - niet lekker. En zet de schotel daarna 55-60 minuten in de oven. Door het vocht uit de courgette kookt de rijst dan in de oven gaar.
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties