9-granen brood

Gepubliceerd op 9 april 2016 om 17:00

Ik heb geloof ik nog nooit zo'n luchtig & zacht brood gemaakt als dit 9-granen brood. Hij smaakt heerlijk - niet alleen qua structuur, maar ook qua smaak!

In Duitsland vinden ze dit brood waarschijnlijk maar niks. Daar zijn ze lekker zwaar brood gewend. Vergelijk dat met dat luchtige, Nederlandse hap-slik-weg brood... Het is maar net wat je gewend bent, natuurlijk. Ik vind zwaar brood zelf erg lekker - maar dit luchtige brood gaat er ook wel in! 

Ik kneedde dit deeg trouwens niet zelf, maar gebruikte daarvoor mijn net met de post bezorgde standmixer. Hoera, nieuw 'speelgoed' in huis! Dat moest natuurlijk acuut op dezelfde dag nog worden getest, dat snap je wel. Ik zette 'm dus aan het werk met 9-granen meel en bakte dat in 'n broodbakvorm. En ik was (weer) erg blij met mijn nieuwe kernthermometer, want daardoor kon ik goed in de gaten houden wanneer het brood gaar was. Precies goed! 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.