Lekker als lunch: frittata met pancetta, sperziebonen en doperwten. Je kunt 't zowel warm als koud eten.
Frittata is een Italiaans eiergerecht dat eigenlijk uit armoede is ontstaan. Je kunt er namelijk alle restjes groente, maar ook pasta of aardappels in verwerken, zodat je niks weg hoeft te gooien. Ik deed er nu pancetta (Italiaans spek), sperziebonen en doperwten, maar je kunt er dus ook gerust iets anders in doen.
Ingrediënten voor 2 personen
- beetje bakboter
- 1 ui, gesnipperd
- 140 gram sperziebonen uit de diepvries
- 75 gram doperwten uit de diepvries
- 3 eieren
- 125 ml kookroom light
- 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- 4-6 plakken pancetta, in reepjes
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de boter in een wok en roerbak de ui, sperziebonen en doperwten een paar minuten, tot ze zacht zijn.
- Doe de helft van het groentemengsel in een ovenschaal. Verdeel daarover de helft van de pancetta reepjes. Schep de rest van de groenten er op en leg tot slot de andere helft van de pancetta er bovenop.
- Kluts de eieren, kookroom en Parmezaanse kaas door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet het daarna in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de frittata in 20-25 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties