Bosbessen mokcake

Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 17:00

Ik had zin in wat lekkers: en dus maakte ik dit cakeje met bosbessen. Inclusief bakken kost je dat hooguit 5 minuten tijd!


Je bent nog de meeste tijd kwijt met het bij elkaar zoeken van alle ingrediënten. Maar dat is ook niet zo ingewikkeld. Het zijn allemaal ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Ik heb er in elk geval geen boodschappen voor hoeven doen; zelfs de bosbessen had ik nog in de vriezer liggen.

En dan heb je dus in een paar tellen precies één cakeje. Mooie portie, toch? Kun je je ook niet over-eten aan cake. Niet dat ik dat zo snel doe trouwens (ik vind het maken meestal leuker dan het opeten) maar je weet maar nooit. Zeker als er chocolade aan te pas komt... Hihi, misschien heb ik daarom maar veilig voor fruit gekozen. :-)

Ik vind deze cake warm het allerlekkerst. Dan is 'ie nog zo lekker zacht. En hij is denk ik nóg lekkerder met een bolletje vanille-ijs er bij (maar dat had ik niet in de vriezer liggen...). Met wat ijs er bij kan 't ook prima als dessert!

Blueberrymugcake412-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 30 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2,5 theelepels kristalsuiker + beetje extra om te bestrooien
  • klein snufje zout
  • 45 ml halfvolle melk
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 10 bosbessen uit de diepvries

 
En zo maak je 'm

  1. Roer alle ingrediënten, op de bosbessen na, met een lepel door elkaar. Spatel daarna de bosbessen er door heen. Giet het beslag in een magnetronbestendige mok of kom. 
  2. Bak het cakeje in 1,5 minuut in de magnetron op 900W. Bestrooi het cakje met een beetje suiker.

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.