Andijvie met paprika & krieltjes

Gepubliceerd op 7 juni 2016 om 17:00

Koken met restjes: dat resulteerde in dit snelle andijvie ovenschoteltje met krieltjes, paprika en witte kaas.


De afgelopen weken waren een beetje druk: zowel op het werk als thuis. En dus had ik niet echt veel tijd gehad om na te denken over wat we zouden gaan eten, of zelfs om goed boodschappen te doen. Zo had ik een zak verse andijvie meegenomen - ik zag 't liggen in de supermarkt, en dacht: lekker! Maar ik had er niet echt over nagedacht wat ik er mee zou gaan maken.

En dus lag 't bijna verkeerd te worden in de koelkast: zonde natuurlijk. Daarom maakte ik er maar gauw een ovenschoteltje mee. Samen met een halve paprika die er ook nog lag, een restje witte kaas en een blikje krieltjes. Zonder vlees (want ja, nog steeds vegetariër), maar je kunt er natuurlijk heel goed spekjes of hamreepjes ofzo aan toe voegen. Niet een bijzondere maaltijd, maar wel prima! En de restjes waren mooi op :-)

Andijvie-paprika-6-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram gesneden verse andijvie
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 130 gram gare krielaardappeltjes (ik nam krieltjes uit een blikje)
  • patatkruiden
  • knoflookpoeder
  • 20 gram witte kaas (zoals feta)


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de paprika en andijvie 2-3 minuten, totdat de andijvie is geslonken.
  3. Breng de groenten op smaak met wat patatkruiden en knoflookpoeder.
  4. Roer de krieltjes er door heen. 
  5. Doe alles in een ovenschaaltje en verdeel de witte kaas er over heen. 
  6. Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.