Kwarkbrood met peer

Gepubliceerd op 8 juni 2016 om 17:00

Een zoet en makkelijk brood met zachte stukjes peer, rozijnen en muesli. Voor wie van een brood met een beetje méér houdt!


We hadden nog twee peren in de fruitschaal liggen die echt héél erg nodig op moesten. En omdat ze te zacht waren om aan de jongens mee naar school te geven, besloot ik om ze in een brood te verwerken. Alléén peer door een brood leek me wat flauw qua smaak, dus daarom deed ik er ook wat rozijnen en muesli door heen. Lekker!  

Je hebt weinig tijd nodig om het deeg te maken (gewoon even door elkaar roeren en hup, het bakblik in), maar het brood heeft wel eventjes tijd nodig in de oven. Na een half uur was het brood van binnen nog niet goed gaar. Check dus even goed of 't brood écht klaar is, voordat je 'm uit de oven haalt! Per oven kan de baktijd verschillen. Een kernthermometer is daar handig bij, en klop anders op de onderkant van het brood.  

Kwarkbrood-met-peer-33-3.jpg

Ingrediënten voor 1 klein brood

  • 250 gram magere kwark
  • 1 middelgroot ei
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 conference handperen, geschild en in stukjes
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram muesli + een handje extra


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Bekleed een bakblik van ongeveer 11 x 21 cm met bakpapier. 
  3. Roer met een garde de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en koek- en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de kwark en het ei toe en meng met een pollepel tot een zo glad mogelijk beslag. 
  4. Roer de peer, rozijnen en muesli door het beslag en giet dit in het bakblik. Strooi een beetje extra muesli (zonder de rozijnen) over het beslag.
  5. Zet het bakblik in de oven en bak het brood in 40-45 minuten gaar, tot de kerntemperatuur 95 graden is. 
  6. Laat afkoelen op een rooster.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.