Courgette lasagne met asperges

Gepubliceerd op 4 juli 2016 om 17:00

Ik ben een beetje in de ban van asperges! Dit keer verwerkte ik ze in een lekkere courgette lasagne. En het zal je misschien verbazen: die vulde behóórlijk!


Terwijl er niet eens lasagnebladen of vlees door heen zat. Ik was er zelf verbaasd van: ik zat echt stampvol na het eten! Maar goed, dat kan natuurlijk ook iets over mij zeggen. Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde eter (vooral de doorsnee man, zeg maar ;-)) hier niet genoeg aan heeft.

Voor de grotere eters kun je er heel goed lasagnebladen en vlees (bijvoorbeeld gehakt of ham) aan toe voegen. Je hebt wel wat extra tomatensaus nodig als je lasagnebladen toevoegt, anders worden die niet goed gaar. Tenzij je verse lasagne gebruikt, dat kan ook.

Courgettelasagnemetasperges31-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 160 gram courgette, in lange dunne plakken
  • 100 gram aubergine, in lange dunne plakken
  • 150 gram groene aspergetips (ongekookt)
  • 100 gram cherrytomaatjes, door de helft
  • 200 gram sugo basilicum (tomatensaus)
  • snuf knoflookpoeder
  • handje geraspte Parmezaanse kaas


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roer een flinke snuf knoflookpoeder door de tomatensaus. Doe een klein beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg daar overheen een laag courgette- en aubergineplakken, en de cherrytomaatjes.
  3. Verdeel de helft van de overgebleven tomatensaus over de ovenschaal. Leg daar bovenop de helft van de asperges.
  4. Stapel verder met de overgebleven plakken courgette en aubergine. Verdeel de rest van de tomatensaus hier over heen.
  5. Leg de overgebleven asperges op de ovenschotel en strooi daaroverheen de geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Bak de lasagne in 30 minuten gaar.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.