Boekweit wraps (glutenvrij)

Gepubliceerd op 5 juli 2016 om 17:00

Wist je dat je wraps in een paar minuten zelf hebt gemaakt? Deze wraps maakte ik met boekweitmeel: ze zijn dus glutenvrij.


Boekweit wordt vaak graan genoemd, maar is het zaad van een kruidachtige plant. Je kunt er van alles mee bakken en het is bovendien glutenvrij: dus geschikt voor mensen met een glutenallergie of coeliakie.

Wil je trouwens ook weten waarom dit een wrap is en geen pannenkoek (want het ziet er wel uit als een pannenkoek, vind je niet)? Dat komt omdat ik water heb gebruikt. Wraps maak je met water, pannenkoeken met melk.

Boekweitwraps122-2.jpg

Ingrediënten voor 7-8 wraps

  • 250 gram boekweitmeel
  • 500 ml water
  • flinke snuf zout
  • 1-2 theelepels tijm
  • 1-2 theelepels oregano


En zo maak je ze

  1. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  3. Giet wat beslag in de pan en bak de wraps in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.