Een beetje room er door, wat ham en lekker veel groenten & kruiden: deze gezonde kidneybonen schotel is super snel gemaakt & smaakt heerlijk!
Nou ja, dat vinden wij dan in elk geval. Wij houden namelijk wel van bonen, ovenschotels & simpel. Dus een gerecht waar dat allemaal in zit: yes, altijd goed! Deze bonenschotel kun je zonder dat je moet bakken & koken zo in de oven schuiven. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Ingrediënten voor 1 persoon
- 125 gram rode kidneybonen
- 75 gram linzen
- 50 gram maïs fiësta (uit blik)
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- 1/4 courgette, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram hamreepjes
- 50 gram zuivelspread naturel light
- snuf koriander
- snuf komijn
- snuf knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- peper
- zout
- handje geraspte kaas
- handje geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de kidneybonen en linzen uitlekken (spoel ze zo nodig af onder de kraan).
- Doe de groente en ham bij de bonen. Roer de zuivelspread er door heen. Breng op smaak met de kruiden.
- Doe het bonen-groentemengsel in een ovenschaal en strooi de twee kaas soorten er over heen.
- Bak de schotel in 30 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties