Rode biet in een roerbakschotel: zo heb ik 't nog nooit gegeten, jullie wel? In de moestuin van de camping oogstte ik een mega-biet & ik besloot die te gebruiken voor een aardappelroerbak. Lekker!
Die moestuin op de camping, die was echt leuk. We mochten er naar wens zelf uit plukken. Ik hoefde dus geen groente te kopen voor onze warme maaltijden! Voor deze roerbakschotel zocht ik dus verse groente in de moestuin. Ik was benieuwd of de smaak van de rode biet niet zou overheersen, maar dat was helemaal niet zo. Is het geen plaatje trouwens, die biet? Zo'n mooie kleur!
Ik deed geen vlees bij de aardappels & groente - ik bakte er een los lapje vlees bij (geen idee meer wat precies) - maar als je er vlees door heen wilt, dan zou ik er zelf wat spekreepjes aan toevoegen. Dan kun je 't nog steeds allemaal alleen op de skottelbraai (of in een grote wok) klaarmaken. Lekker weinig afwas!
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram aardappelpartjes met schil
- halve rode biet, in stukjes
- 4-5 wortels, in stukjes
- handje paarse sperziebonen, in stukjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 gele ui, gesnipperd
- 1 kleine courgette, in stukjes
- 1 kleine groene puntpaprika, in stukjes
- peper
- zout
- patat- of aardappelkruiden
- als je er vlees doorheen wilt: spekjes smaken er prima bij!
En zo maak je 't
- Zet de skottelbraai aan. Wij gebruiken zo'n bakfolie dat je er op legt, en daarmee heb je geen bakboter of olie nodig. Handig én gezond! Heb je dat niet, verhit dan wat olie of boter in de skottelbraai.
- Roerbak de sperziebonen, wortel en rode biet totdat ze zacht zijn. Voeg zo nodig een scheutje water toe om de groenten goed gaar te stomen.
- Voeg de aardappelpartjes toe en roerbak zo'n vijf minuten mee.
- Doe daarna de courgette, ui en paprika er bij en roerbak tot alles goed gaar en heet is.
- Breng op smaak met peper & zout of wat aardappel- of patatkruiden.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties