Roggebrood zonder rogge (knäckebröd 1.0)

Gepubliceerd op 30 november 2016 om 16:00

Roggebrood zonder rogge! Vinden jullie dat niet bijzonder? Ik wilde knäckebröd maken, maar in plaats daarvan werd het een soort roggebrood. Wel lekker, maar niet wat ik wilde. Dat wordt dus nóg een keer proberen... :-)


Ik weet niet wat dat is met mij & crackers, maar dat wil vooralsnog maar niet lukken. Deze poging tot knäckebröd is eigenlijk ook niet versie 1.0 maar al versie 2.0. Die eerdere poging heeft de site niet eens gehaald, haha! 

Maar verdikke, hoe moeilijk kan het nou toch zijn om een cracker te bakken? Als er hier mooie broden en knapperige koekjes uit de ovens kunnen komen, dan moet een cracker toch ook niet zo'n probleem zijn. Ze worden alleen steeds te hard of blijven juist te zacht.

Maak ik ze te dik? Te dun? Te lang in de oven of juist te kort? En is de oventemperatuur wel goed? Of moet ik iets aan de ingrediënten aanpassen? Ik weet het nog niet, dus ik zal aan de slag met de volgende versie. Vind ik eigenlijk ook wel leuk hoor, zo'n uitdaging. 

Deze poging was trouwens ook niet helemaal mislukt, want de crackers waren erg lekker. En roggebrood zonder rogge, vinden jullie dat nou niet speciaal? :-D 

Knackebrod1172-1.jpg

Ingrediënten

  • 250 gram tarwemeel
  • 50 gram tarwebloem
  • 120 gram zonnebloempitten
  • 150 gram sesamzaad
  • 45 gram chiazaad
  • 5 gram sesamzaad
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml water


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een grote bakplaat met opstaande randen met bakpapier - laat ook het bakpapier opstaande randjes hebben.
  2. Roer de meel, bloem, zout, zaden en pitten door elkaar. Doe daarna de olijfolie en water er bij en roer tot een glad beslag. Het blijft dun! 
  3. Giet het beslag in de bakplaat. Zet de bakplaat 12 minuten in de oven.
  4. Haal de bakplaat er uit en verdeel de grote koek met een scherp mes in kleinere crackers. 
  5. Zet de plaat daarna weer in de oven en bak de crackers daarna nog 45-60 minuten. 
  6. Haal de plaat uit de oven, til voorzichtig het bakpapier met de crackers er uit en laat die op een rooster helemaal afkoelen.

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.