Dit is LEKKER! Hier wil ik elke dag wel mee beginnen: zachte havermout pindakaas ontbijtrepen met banaan. Vooral als ze nog een beetje warm zijn, met gesmolten pindakaas er over... Yum!
Jammer alleen dat ik door de week meestal geen tijd heb om 's ochtends vroeg iets te bakken. Dan moeten we snel-snel-snel alle broodbakjes smeren & dan gauw de deur uit om op tijd op school en het werk te komen. En op zaterdag is het trouwens vaak niet anders, want dan is er altijd wel één van de jongens die al heel vroeg een voetbalwedstrijd heeft! Maar goed.
Zo nú en dan is er wel tijd om iets lekkers voor het ontbijt te bakken. En ik ben verzot op pindakaas, dus dit is echt een receptje voor mij :-) Als je trouwens 's ochtends geen zin hebt om te bakken, dan eet je dit gewoon lekker bij de lunch hoor. Of om vier uur bij een kopje thee. Pindakaas kan altijd! Toch? :-)
Ingrediënten voor 10-12 repen
- 120 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 60 gram pindakaas
- 1 theelepel vanille-extract
- 60 ml maple syrup
- 1 geklutst ei
- 180 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels pindakaas
- handje havermout
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer de havermout, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar.
- Mix de geprakte banaan en pindakaas door elkaar. Voeg de vanille, maple syrup, het geklutste ei en de melk toe en mix alles tot een zo glad mogelijke massa. Spatel daarna de havermout er doorheen.
- Bekleed een bakblik van 13 x 25 cm met bakpapier (verkreukel het bakpapier eerst even, dan kun je het daarna veel gemakkelijker in de bakvorm krijgen). Giet het beslag in de bakvorm en bak de havermoutkoek in 25 minuten gaar.
- Verwarm 2 eetlepels pindakaas in de magnetron totdat het gesmolten is (ik verwarmde de pindakaas 20 seconden op 600W) en giet die over de havermoutkoek. Strooi er wat losse havermout over heen. Snijd de koek daarna in repen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties