Hoera! Vandaag is onze Hessel 5 jaar geworden! En dat vieren we natuurlijk met cadeautjes, slingers & taart. De jarige mag het gebak kiezen & Hessel koos voor de M&M koek taart. Die staat bijna elke verjaardag op tafel!
Dat vond ik helemaal niet erg trouwens, want deze M&M taart is super makkelijk om te maken. Alhoewel mijn schoonzus 'm tot twee keer toe heeft laten aanbranden in de oven, dus je moet wel op de tijd letten ;-)
O, ik bakte ook nog meer taart: een aardbeienslof, een perzik kwarktaart, een aardbeienkruimeltaart en een notenslof met karamel. Die recepten houd je nog even tegoed!
Ingrediënten voor 1 taart
- 300-350 gram M&M’s
- 250 gram bloem
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram koude boter
- 1 ei
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanillearoma
- flinke snuf zout
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in of bekleed hem met bakpapier. De vorm van de springvorm maakt niet uit: je kunt een ronde vorm gebruiken, een vierkante, of welke vorm je maar hebt liggen.
- Meng de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe. Meng totdat de boter is opgenomen.
- Voeg het ei en de vanillearoma toe. Meng nog even.
- Doe het deeg in een kom. Meng met 2/3 van de M&M’s.
- Doe het deeg in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk de overige M&M’s erop.
- Schuif de taart in de oven. Bak hem circa 25 minuten bruin.
- Laat de M&M taart afkoelen voordat je hem in punten of vierkanten snijdt.
Meer foto's (en het recept) van de M&M koek taart vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties