Ik ben gek op kwark- en yoghurttaart. Zo'n heerlijk frisse taartpunt met een lekkere koekbodem... dat gaat er altijd wel in! Deze taart maakte ik met perzikyoghurt.
Kwark- en yoghurttaarten heb ik ondertussen al in tig variaties gemaakt. Meestal is het maar net wat er nog in de koelkast staat... de rest van de ingrediënten heb ik meestal wel in huis: koekjes zijn er altijd wel, net als een pakje houdbare slagroom, melk, suiker en gelatine.
Door de yoghurt kun je ook nog extra stukjes perzik (of ander fruit) doen. Dat heb ik niet gedaan, daar houden de jongens niet zo van. Beetje jammer voor ons, want met extra fruit wordt 'ie nog lekkerder!
Ingrediënten voor 1 taart van 8 stukjes
- 125 gram koekjes (bijvoorbeeld biscuitjes, speculaasjes of bastognekoeken)
- 75 gram roomboter
- 12 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 500 gram magere perzik yoghurt
- 100 ml melk
- 1 eetlepel perzik- of abrikozenjam
- taartversiering naar wens: bijvoorbeeld chocoladekrullen, vers fruit of slagroom.
En zo maak je 'm
- Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
- Leg een vel bakpapier over de bodem van een kleine springvorm van 20 cm doorsnede en zet daarna de rand er om heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
- Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
- Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de yoghurt toe en mix door elkaar.
- Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn. Mix de melk door de yoghurt heen.
- Giet het kwarkmengsel in de springvorm.
- Verwarm de jam in de magnetron, totdat het wat vloeibaarder is. Giet de jam in strepen over de nog vloeibare yoghurt en trek er daarna met een satéprikker overdwars strepen doorheen.
- Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
- Nu hoef je de taart alleen nog maar te versieren! Dat kan bijvoorbeeld met slagroom en vers fruit.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties