Hij proeft heerlijk vol & romig, maar is toch heel gezond, deze risotto met garnalen, rode ui & paprika uit de oven. Er zit helemaal geen vet door!
Wel grappig dat je dat toch denkt te proeven trouwens, want de 'saus' bestaat alleen maar uit bouillon en groente. Lekker toch, dat je dan wél zo'n lekker dikke saus door je risotto hebt?
De eerste keer dat ik deze risotto maakte, had ik trouwens ongepelde garnalen gehaald. En ik had er helemaal niet aan gedacht om eerst de staartjes van de garnalen te halen... Oeps! :-) Dat heb je als je zelf geen garnalen eet hè! Wel even er af halen dus als je ongepelde garnalen hebt gehaald, want de staartjes zijn hard en kun je niet eten.
En ik koop voortaan gewoon gepelde garnalen. Wel zo makkelijk...!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- knoflookpoeder
- 100 gram risotto rijst
- 375 ml tuinkruidenbouillon
- 150 gram gepelde garnalen (zonder staartjes & ontdooid)
- peper
- zout
- 1 à 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- handje gesnipperde verse peterselie
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok en bak de paprika en ui samen met een beetje knoflookpoeder kort aan (strooi er zoveel knoflook over als je zelf lekker vindt).
- Doe de risotto samen met de paprika en ui in een ovenschaal. Giet de bouillon er bij en roer goed door elkaar.
- Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie en schuif de schaal in de oven. Laat de risotto 30 minuten in de oven staan. Voeg dan de garnalen toe aan de risotto en roer even goed door elkaar. Schuif de ovenschotel daarna nog 15-30 minuten in de oven. Houd even in de gaten hoe lang de risotto bij jou in de oven moet; dat wil per oven wel eens verschillen! Als de bouillon goed is opgenomen en de rijst gaar is, is de ovenschotel klaar. Bij mij was dat na in totaal zo'n 50-55 minuten.
- Haal de risotto uit de oven en meng peper, zout, peterselie en de Parmezaanse kaas er door heen. Eet smakelijk!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties