Ze hebben het eind van de dag niet gehaald... sterker nog, deze pindakoeken met witte chocolade waren binnen een uur op! Kortom, ze waren dus lekker :-)
Zo'n vermoeden had ik al, dat ze hier thuis wel in de smaak zouden vallen. Ik bedoel maar: lekker knapperige koeken met pinda's en grote brokken witte chocolade er in, dat kan toch nooit verkeerd zijn? Ik had dus expres maar 8 koeken gebakken: precies genoeg voor bij een bakje koffie of thee op de vrijdagmiddag. Dan konden we er in elk geval niet van dóór blijven eten, haha!
Ingrediënten voor 8 koeken
- 35 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 25 gram ruwe rietsuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 25 gram tarwebloem
- snuf zout
- 1/4 geklutst ei
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 50 gram witte chocolade, in stukjes
- 70 gram ongezouten pinda's, in kleine stukjes gehakt
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de boter, suiker en vanille-extract door elkaar. Mix daarna de bloem, zout, ei en bakpoeder er door.
- Meng de helft van de chocolade en pinda's door het koekjesdeeg.
- Verdeel het deeg in 8 even grote balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat.
- Verdeel de rest van de chocolade en pinda's over de 8 koeken en druk zachtjes aan.
- Bak de koeken in 10 minuten gaar in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken op de bakplaat afkoelen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties