Met pindakaas er bij wordt alles lekker. Toch? Ik gebruikte 't voor de saus voor deze bami met kip en zure komkommer. Heel erg simpel en zoveel lekkerder dan bami met een mix uit een pakje!
En weet je wat extra leuk aan dit recept is? Ook onze jongens vinden de 'saus' lekker. Ha, dat is een kleine overwinning hier thuis! :-) Zelfs onze oudste, die niet van pindakaas houdt, had zijn bord zomaar leeg. Dit zetten we zéker vaker op tafel (helemaal aangezien we het zelf ook erg lekker vinden)!
Als je trouwens andere groente in de (koel)kast hebt liggen, kun je die ook prima gebruiken. Andere kleuren paprika, champignons, witte kool, aubergine, taugé of een compleet groentepakket... varieer er lekker mee!
Ingrediënten voor twee personen
- 150 gram ongekookte mie
- 250 gram kipfilet, in stukjes
- kipkruiden
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 kleine prei, in stukjes
- 1 gele ui, gesnipperd
- 1/2 courgette, in stukjes
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel pindakaas
- sambal naar smaak
- 1/2 komkommer, in stukjes
- zout
- 1 eetlepel witte wijnazijn
En zo maak je 't
- Bestrooi de komkommer met wat zout en giet de wijnazijn er over heen. Meng goed door elkaar en laat even intrekken.
- Kook de mie volgens de verpakking.
- Kruid de kipfilet met de kipkruiden. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de kip gaar.
- Verhit wat olie of boter in een wok en roerbak de groenten in 5-7 minuten gaar. Roer de ketchup, ketjap manis en pindakaas er door heen en roerbak nog even tot alles goed warm is. Roer er naar smaak een beetje sambal door heen (hoeft niet persé).
- Serveer de mie met de groentenmix en de kip & serveer de komkommer er bij. Lekker met een beetje kroepoek!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties