Zoete aardappeltaartjes met pesto! En ze zijn zo lekker dat ik niet zo goed kiezen kan kiezen wanneer ik deze taartjes het liefste eet. Als voorgerecht? Bij een high tea? Als hapje bij de borrel? Of gewoon als hoofdgerecht? Ik stem voor allemaal! :-)
Om eerlijk te zijn was ik best wel een beetje verrast door de smaak. Ik maakte deze hartige taartjes met allemaal restjes, zonder al te hoge verwachtingen. Maar dat was dus een leuke verrassing, want ze zijn echt heel erg lekker! Het zoete van de aardappels smaakt heerlijk bij de pesto en kaas.
Op de foto lijkt het net alsof er zalm in zit, vind je ook niet? Er zit overigens helemaal geen vlees of vis in deze taartjes. En dat mis je er absoluut niet in hoor, ze zijn zo al lekker genoeg. Wij gaan ze in elk geval zeker vaker maken!
Ingrediënten voor 4 taartjes
- 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
- beetje paneermeel
- 1/2 zoete aardappel, geschild en met een (kaas)schaaf in dunne plakjes gesneden
- 2 middelgrote eieren
- 100 ml kokosmelk
- 1,5 eetlepel groene pesto
- 50 gram geraspte kaas
- peper
- zout
- handje pijnboompitten
- handje verse gesnipperde peterselie
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet vier mini-quichevormpjes in met een beetje zonnebloemolie of bakspray.
- Laat de vier velletjes bladerdeeg ontdooien. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol daarop met een deegroller de vellen bladerdeeg één voor één een beetje uit, zodat ze groter zijn dan de quichevormpjes. Bekleed elk vormpje met bladerdeeg. Haal het overtollige bladerdeeg weg door met de deegroller over de vormpjes te rollen.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strooi er een beetje paneermeel over.
- Verdeel de plakjes zoete aardappel over de vier vormpjes. Ik zette ze een beetje scheef rechtopstaand naast elkaar in de vormpjes (snap je het nog)? De vormpjes mogen best behoorlijk vol zitten met zoete aardappel.
- Kluts de eieren, kokosmelk, groene pesto en geraspte kaas door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel het mengsel over de 4 quichevormpjes. Duw zo nodig de zoete aardappelschijfjes een beetje opzij, zodat het mengsel goed verdeel is over de vormpjes.
- Bak de mini quiches in 20 minuten gaar in de oven. Strooi na 15 minuten de pijnboompitjes over de vormpjes, zodat die nog 5 minuten mee kunnen bakken.
- Haal de vormpjes uit de oven en strooi er een beetje verse peterselie over. Je kunt de aardappeltaartjes nu zo uit de quiche vormpjes halen. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties