Ik gooi bijna nooit eten weg. Met restjes kun je namelijk nog zoveel lekkers maken! Zoals deze andijvieschotel met krieltjes, tomaat & hüttenkäse.
Dit keer hadden we verse andijvie over. De jongens wilden namelijk andijvie proeven. En omdat ik inschatte dat ze dat lekkerder vonden in een salade met fruit, noten & rozijnen er doorheen (wat inderdaad het geval was), had ik lang niet de hele zak andijvie nodig. Dus.
Ik maakte deze ovenschotel zonder vlees, maar je kunt er natuurlijk heel goed gehakt, spekjes of ham aan toe voegen. En ook met de kaas kun je variëren: in plaats van cottage cheese smaakt gewone geraspte kaas, geitenkaas of feta er ook prima bij. Het is maar net wat je nog in de koelkast hebt liggen! :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram champignon roerbakmix
- 400 gram gesneden verse andijvie
- 400 gram gekruide mini krieltjes
- 200 gram kookroom light
- 20 mini tomaatjes, door de helft
- 40 gram hüttenkäse met bieslook & peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de paprika en andijvie 2-3 minuten, totdat de andijvie is geslonken.
- Breng de groenten op smaak met wat patatkruiden en knoflookpoeder.
- Roer de krieltjes er door heen.
- Doe alles in een ovenschaaltje en verdeel de witte kaas er over heen.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties