Wat nemen jullie meestal mee als lunch naar jullie werk? Wij nemen vaak brood mee, of een bak yoghurt met fruit en muesli. Maar af en toe ook een lekkere salade, zoals deze met quinoa, tomaat & munt.
Zo'n salade is lekker simpel om klaar te maken - dat heb je 's avonds zo gepiept. En dan zet je 't in een bakje in de koelkast, en kun je het 's ochtends zo meenemen naar je werk. Handig, toch? En het is weer eens wat anders tussen de middag.
Wij houden trouwens erg van die Zonnatura pakjes met quinoa, bulgur of risotto. Die zijn zó al lekker en je hoeft 't niet meer eerst te koken: je kunt er meteen een salade mee maken. Als de verpakking nog dicht zit kun je 't ook lekker lang bewaren. Super handig dus om in de voorraadkast te hebben!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 125 gram Zonnatura mediteraanse quinoa met tomaat & olijf
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1/4 komkommer, in stukjes
- 1 Roma tomaat, in stukjes
- 60 gram gesneden ijsbergsla
- handje verse gesnipperde peterselie
- handje verse munt, in stukjes gesneden
- scheut olijfolie
- peper
- zout
En zo maak je 't
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Breng de salade op smaak met wat peper & zout. .... En dat is dus alles. Oejoej, dit is wel héél ingewikkeld hè, haha! :-D
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties