Wat eten jullie meestal op de camping? Wij eten graag een lekkere simpele bonenschotel. Die kun je lekker makkelijk in één pan - of op de skottelbraai - klaar maken. Zoals deze kapucijners met ham & lekker veel groente!
Voor deze kapucijnerschotel gebruikte ik een flinke bult kastanjechampignons, paprika & courgette. Zo fijn, als er lekker veel groente door een schotel gaat! Daar houd ik wel van. Hamreepjes zijn zomaar warm, dus ideaal voor zo'n éénpansgerecht. Voor mezelf liet ik de ham er trouwens uit. Net zo gemakkelijk, die roerde ik gewoon niet door mijn helft van het eten.
Waar koken & bakken jullie trouwens meestal op, als jullie gaan kamperen? Als wij in de zomer een aantal weken achter elkaar weg gaan, dan maak ik het meeste eten op onze skottelbraai klaar. Ideaal & lekker groot, dus er kan zó voor 5 personen eten op worden klaar gemaakt! Maar voor een weekendje weg gebruiken we een kleine dubbele brander die je direct op zo'n blauwe gasfles draait, of een klein enkel brandertje met een priktankje. Werkt net zo fijn en neemt veel minder ruimte in beslag! En jullie? Wat nemen jullie mee?
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram kastanjechampignons, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 courgette, in stukjes
- 215 gram uitgelekte kapucijners (1 potje à 330 gram)
- 300-400 gram tomatensaus, bijvoorbeeld sugo basilicum
- 150 gram hamblokjes of -reepjes
- 75 gram veldsla
En zo maak je 't
- Verhit een beetje olie of boter in een pan. Bak de champignons, paprika en courgette in 5-10 minuten gaar en zacht.
- Roer de kapucijners er door heen en verwarm 3-4 minuten mee.
- Meng de tomatensaus (en evt. ook de hamblokjes) door de kapucijners. Laat een paar minuutjes pruttelen op laag vuur tot alles goed warm is.
- Serveer de kapucijnerschotel met de veldsla. Lekker met wat appelmoes, augurken en zilveruitjes er bij!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties