Vanochtend ontbeet ik met overnight muesli, met bosvruchtenyoghurt & pruimen. Best een goed begin van de dag, toch! Waar zijn jullie de dag mee gestart?
Ik vind muesli zo ook erg lekker - zonder dat het een nacht in de koelkast heeft staan weken, bedoel ik dan. Verse muesli is gewoon iets totaal anders. Als het een nacht in de koelkast heeft gestaan, is het echt een ander soort ontbijt. Veel steviger. Maar ook heel erg lekker!
En je kunt lekker variëren met het fruit dat je er door doet. Ik koos nu voor lekker zomerfruit: pruimen. Het liefst zou ik een pruimenboom in de tuin willen hebben... niks lekkerder dan pruimen die je net hebt geplukt! Maar dat past jammer genoeg niet in ons stadstuintje. Wie weet, ooit nog eens...! :-)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 45 gram muesli
- 25 gram havermout
- 80 gram magere bosvruchtenyoghurt
- 160 ml magere melk
- 1 eetlepel chiazaad
- 1/2 eetlepel honing
- 2 pruimen, zonder pit & in stukjes
- een handje extra muesli
- 1 extra pruim
En zo maak je 't
- Meng alle ingrediënten door elkaar, op het extra handje muesli en de extra pruim na.
- Doe de muesli & yoghurt in een afsluitbaar bakje en zet het de avond van te voren in de koelkast.
- Strooi er de volgende ochtend de extra pruim (zonder pit & in stukjes) en een beetje extra muesli over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties