Deze kip teriyaki ruikt en smaakt zo lekker! En dat terwijl ik niet eens van kip houd. De teriyaki saus alleen proeft gewoon al heel erg goed. De mannen aten dus kip teriyaki, en ik teriyaki zonder kip! :-D
Dit rijstgerecht kun je prima een dag van tevoren al maken. Een dag later hoef je 'm dan alleen nog maar even op te warmen in de magnetron, of in een wok op te bakken. De smaken zijn er dan nog meer in getrokken én je bent lekker snel klaar!
Ingrediënten voor 2 personen
- 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 2 stukken kipfilet, in stukjes
- 400 gram roerbakgroente
- 2 lente-uitjes, in stukjes
- handje seroendeng
- kroepoek
Voor de teriyaki saus:
- 90 ml sojasaus
- 60 ml water
- 30 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 eetlepel honing
- flinke snuf gemberpoeder
- 1/2 theelepel sesamolie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel koud water
- 1 eetlepel maïzena
En zo maak je het
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en zet even aan de kant.
- Roer in een pannetje de sojasaus, water, bruine suiker, honing, gemberpoeder, sesamolie en knoflook door elkaar. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Meng in een schaaltje de eetlepel water met de eetlepel maïzena. Giet het mengsel bij de kokende teriyakisaus en roer totdat de saus dikker wordt. Zet de saus daarna aan de kant.
- Snijd de kip in stukjes. Meng met 4 eetlepels teriyakisaus. Laat 10 minuten staan.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kip gaar. Voeg de groenten toe en bak nog zo'n 5 minuten mee. Meng de rijst en de rest van de saus door de kip en groenten en bak nog 3-4 minuten mee. Je kunt trouwens de rijst ook apart er bij serveren. Wok 'm dan niet mee.
- Verdeel de kip teriyaki over twee borden & strooi de lente-ui en seroendeng er over. Lekker met wat kroepoek er bij.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties