Ik ben zo gek op zomerfruit! Niet alleen om gewoon zó op te eten, maar ook om er lekker een frisse salade mee te maken. Met meloen & aardbeien maakte ik deze zomerse salade met een honing-yoghurt dressing.
Wat is jullie lievelingsfruit? Ik eet elke dag wel een paar appels. Mijn collega's beginnen er al commentaar op te leveren: dan vragen ze zich af hoeveel appels er wel niet in mijn tas verstopt zitten, haha! :-) Vooral Pink Lady, Elstar en Goudrenet vind ik erg lekker.
Maar afgezien daarvan zijn aardbeien en meloen ook echt favoriet bij mij. Zo jammer dat je die alleen in de zomer kunt kopen! In de winter stel ik mij dus maar tevreden met vooral appels. Maar als het dan zomer is, dan koop ik wekelijks tassen vol met zomerfruit. Lekker! Ook om deze salade mee te maken. Prima lunch, vind je ook niet?
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram gesneden ijsbergsla
- 50 gram veldsla
- 200 gram aardbeien, zonder het kroontje & door de helft of in vieren
- halve galiameloen, in stukjes
- 1/3 komkommer, in stukjes
- handje gele rozijnen
- 3 eetlepels magere yoghurt of kwark
- 1 eetlepel water
- 1-2 eetlepels honing
En zo maak je het
- Doe de ijsbergsla en veldsla in een grote schaal. Meng de aardbeien, meloen, komkommer & rozijnen er door heen.
- Meng de yoghurt of kwark met het water en de honing. Voeg gerust naar eigen smaak meer (of juist minder) honing toe. Verdeel de dressing over de salade.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties