Is dit nou een warme maaltijd of een toetje - wat vinden jullie? Ik had pannenkoeken over & maakte daarmee deze ovenschotel met warm fruit. Die aten we als warm eten, maar het zou ook heel goed als nagerecht op tafel kunnen, denk ik!
Helemaal omdat ik 'm lekker zoet maakte: met wat glazuur er over & slagroom er bij. Doordat je de pannenkoeken in de oven bakt worden de randjes een beetje knapperig & de rest wordt warm & zacht. Lekker! :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 pannenkoeken
- 4 flinke eetlepels zuivelspread naturel light
- 1 peer, geschild & in stukjes
- 1 appel, zonder klokhuis & in stukjes
- 1 perzik, zonder pit & in stukjes
- 1 banaan, in plakjes
- flinke snuf kaneel
- poedersuiker
- slagroom (vers geklopt of uit een bus)
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Besmeer elke pannenkoek met een laag zuivelspread.
- Meng het fruit & de kaneel door elkaar. Leg in het midden van elke pannenkoek een strook fruit. Rol de vier pannenkoeken op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak de pannenkoeken in 20-25 minuten warm.
- Maak ondertussen met een paar eetlepels poedersuiker en een drupje water wat glazuur: de glazuur moet glad & glanzend zijn, en net een beetje vloeibaar.
- Haal de ovenschaal uit de oven & giet de glazuur over de vier pannenkoeken. Serveer met een beetje slagroom er bij en wat extra vers fruit.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties