Aardappels met groente, maar dan nét weer even anders! Deze mediterraans gekruide aardappeltjes met kip, aubergine, olijven en tomaat moeten weliswaar drie kwartier in de oven, maar de voorbereidingen heb je zo gedaan. Je hoeft namelijk niks voor te koken of bakken, zelfs de kip niet!
Omdat de kip er rauw in gaat, moet de schotel wel wat langer in de oven. Je wilt natuurlijk wel zeker wetend at de kip gaar is! In plaats van koelverse of bevroren aardappeltjes kun je trouwens ook verse aardappels gebruiken. Die hoef je dan alleen te wassen, in partjes te snijden, af te spoelen en droog te deppen. Daarna kunnen ze zó in de ovenschaal. Tijdens het bakken in de oven garen de aardappeltjes. Ze blijven wel vrij stevig, dus als je liever wat zachtere aardappels hebt kun je ze het beste even een paar minuten voorkoken. Of gebruik aardappels uit het koelvak of de diepvries!
Ingrediënten voor twee personen
- 400 gram aardappelpartjes, uit de diepvries of koelvers
- 200 gram ongekruide kipfilet, in stukjes
- 20 gram zongedroogde tomaten
- 1/2 aubergine, in blokjes
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd, of 2 grote vleestomaten in stukjes
- 2 eetlepels zwarte olijven, in reepjes
- 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
- 1/2 eetlepel rozemarijn
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 45 gram fetakaas, in blokjes
- handje verse koriander
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de zongedroogde tomaten in een schaaltje met heet water en laat 10 minuten wellen. Laat de tomaten daarna uitlekken en snij ze in stukjes.
- Meng de olijfolie met de geperste knoflook, rozemarijn en tijm. Breng het op smaak met zout en peper.
- Doe de aardappelen, tomaat, aubergine, zongedroogde tomaten, olijf en kip in een ovenschaal. Meng het oliemengsel er door heen en roer goed door elkaar.
- Strooi de feta er over heen.
- Zet de ovenschaal in de oven & bak 'm in 40-45 minuten gaar. Strooi er een beetje verse koriander over. Lekker met sla er bij.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties