Tortellini met tomaat & spekjes

Gepubliceerd op 10 september 2017 om 16:00

Wij eten echt veel te weinig tortellini! En dat terwijl we het alle vijf heel erg lekker vinden. Ik maakte bij deze tortellini's een curry sausje met tomaten & spekjes.


Voor de mannen maakte ik tortellini's met een vleesvulling vlees klaar, voor mezelf die met kaas er in (en natuurlijk een saus met groente zónder spekjes). We hebben er allemaal heerlijk van gegeten. Ik moet toch echt vaker tortellini op tafel zetten...

Tortellinimettomaatspekjes652-2.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram ongekookte tortellini met vlees
  • 100 gram spekreepjes
  • 1/2 courgette, in stukjes
  • 1 kleine prei, in stukjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • flinke scheut curry
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • 1 lente-ui, in stukjes
  • geraspte kaas


En zo maak je het

  1. Kook de tortellini gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af. 
  2. Verhit ondertussen wat olie of boter in een wok. Bak de spekjes een paar minuten. Voeg daarna de courgette en prei toe, en roerbak een paar minuten mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe aan de groenten. Roerbak nog kort mee. 
  3. Roer een flinke scheut curry door de groenten en spekjes. Hoeveel je er door doet is naar eigen smaak, proef even wat jij genoeg vindt. Breng alles op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. 
  4. Serveer de warme tortellini met de spekjes & groenten. Strooi er nog wat lente-ui over heen. Lekker met wat geraspte kaas er bij! 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.