Pindasaus

Gepubliceerd op 28 oktober 2017 om 16:00

Pindasaus! Zo lekker, super simpel om zelf te maken & het kan bijna overal bij. Niet alleen bij deze gehaktballen, maar ook bij de nasi, bami & een patatje, of maak er saté mee...


Zelf pindasaus maken is helemaal niet moeilijk. Gewoon wat lekkere dingen (die je meestal toch al in huis hebt) toevoegen aan een aantal eetlepels pindakaas & dan heb je in een paar minuten een lekkere saus. Zolang je 'm niet laat koken of aanbranden (wat ik al wel een keer heb gedaan... oeps) kan er niks mis gaan! 

O ja, en het maken van de gehaktballen is ook een fluitje van een cent. Het recept vind je hier.

Pindasaus2632-1.jpg

Ingrediënten voor één kom vol

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en geperst
  • 10 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek (of meer, als je van pittig houdt)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 6 eetlepels water


En zo maak je het

  1. Verhit wat olie of boter in een pannetje en fruit de knoflook en gember 1-2 minuutjes.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  3. Verwarm alles al roerend tot het warm is en haal het pannetje dan meteen van het vuur. Niet laten koken! Als de saus gaat koken wordt 'ie heel erg korrelig. Dat smaakt nog steeds prima hoor, maar het ziet er niet echt lekker uit... :-)
  4. Saus over? Bewaar 'm in de koelkast, en eet 'm binnen 1-2 dagen op. Even opwarmen in een pannetje of de magnetron. Wel een aantal keer goed doorroeren!


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.