Eet je graag vis, maar vind je 't lastig om dat goed klaar te maken? Deze lasagne met kabeljauw is dan net iets voor jou. Die is super makkelijk én heel lekker - vooral met de boursin & kaas er bovenop!
Als je de vis door de lasagne doet, heb je lekker geen gedoe met bakken in een pan (waarbij de vis natuurlijk helemaal uit elkaar valt), het zoeken naar geschikte kruiden of 't maken van een lekker paneerlaagje. Gewoon een stuk diepvriesvis in plakken snijden & het kan zo tussen de lasagnebladen.
En 't is ook nog eens heel gezond, want vis zit vol met goede vetten (lees hier waarom vis ook al weer zo goed voor je is). Eerder maakte ik een lasagne met zalm & mozzarella, ook lekker. Dit keer koos ik voor kabeljauw. En ik hield 't echt héél makkelijk door er voorgesneden groenten bij te nemen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf verse groenten snijden.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 gram kabeljauw, uit de vriezer, half ontdooid
- 300-350 gram sugo picante (pastasaus)
- 150 gram roerbakgroenten
- 100-125 gram lasagnebladen
- 60 gram boursin cuisine light
- geraspte kaas
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- handje verse peterselie, gesnipperd
- handje rucola sla
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de half ontdooide kabeljauw met een glad, scherp mes in dunne plakken.
- Doe een laagje pastasaus op de bodem van een ovenschaal.
- Leg daarover heen een laag lasagnebladen.
- Verdeel de groente over de lasagnebladen. Dek af met een laag saus. Leg hier bovenop een laag lasagnebladen.
- Smeer wat saus over de lasagnebladen. Verdeel daarna de plakken kabeljauw er over en dek af met een laag saus.
- Leg de laatste lasagnebladen er op. Smeer hier overheen de boursin cuisine.
- Strooi de beide geraspte kazen over de lasagne. Schuif de lasagne in de oven en bak ‘m in 30-40 minuten gaar. Strooi er voor het serveren wat verse peterselie over. Lekker met wat rucola er bij.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties