Wij eten echt nooit vissticks. Maar nu kreeg ik bij de boodschappen gratis een doos met 15 vissticks. En die bakte ik niet gewoon in de pan, maar ik maakte er deze ovenschotel met krieltjes, snijbonen & lekker veel kaas mee!
Onze jongens vinden er niet zoveel aan, aan vissticks. Je zou zeggen: echt iets voor kinderen, toch? Maar hier thuis dus niet. Al moet ik zeggen dat ze het de laatste keer dat we ze aten (gewoon in de pan gebakken) al een stuk lekkerder vonden dan de keer er voor.
Maar goed. Omdat ze ze niet echt lekker vinden koop ik dus ook nooit vissticks! En nu zaten ze dus als cadeautje bij de boodschappen, dus nu moest ik er toch iets mee. Ik besloot er maar een ovenschotel mee te maken. Geen slecht idee, want deze vonden we lekker! Al vonden de jongens de vissticks bij nader inzien gewoon in de pan gebakken wél lekkerder, trouwens. Maar mijn man vond 't in een ovenschotel veel beter. En de vissticks zijn nu op! Ook weer klaar dus... :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 grote eieren
- 320 ml melk
- 1/2 eetlepel sambal oelek
- snuf peper
- snuf zout
- snuf paprikapoeder
- klein snufje cayennepeper
- snuf uienpoeder
- snuf knoflookpoeder
- 300 gram verse minikrieltjes
- 240 gram snijbonen, in stukjes
- 10 vissticks
- flinke lading geraspte kaas
- handje verse peterselie, gesnipperd
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kluts de eieren, melk, sambal en kruiden (uitgezonderd de verse peterselie) door elkaar. Als je het liever niet te pittig wilt, kun je de sambal & cayennepeper ook weg laten - handig als er kinderen mee-eten! :-)
- Doe de krieltjes en snijbonen door elkaar in een ovenschaal. Giet de saus er over.
- Strooi een laag geraspte kaas over de krieltjes, groente & saus. Verdeel daarover de vissticks. Strooi er tot slot weer een laag geraspte kaas over heen.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30-40 minuten gaar. Strooi er voordat je de schotel serveert wat verse peterselie overheen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties