Chocoladekoekjes die je niet hoeft te bakken! Dat klinkt bijna een beetje te mooi om waar te zijn, vind je ook niet? ... Nou, dat klopt ook wel, haha! Deze koekjes zijn eigenlijk geen koekjes maar zijn meer een soort fudge. Al was dat niet wat het Amerikaanse recept beloofde... :-)
Ik kwam dit recept hier tegen & aangezien het zo super simpel was én met maar heel weinig ingrediënten, moest en zou ik het proberen. Maar het werden bij mij geen koekjes: ze bleven zacht. Wel heel lekker, maar eerder fudge in plaats van koek. Misschien dat het beter wil als er meer havermout door gaat - wellicht tot meel vermalen havermout. Wat zeggen jullie er van, moet ik dit nog eens een keer proberen & kijken of het beter kan?
Ingrediënten voor ca. 16 koekjes
- 55 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 60 ml melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 55 gram pindakaas
- 1 theelepel vanille-extract
- 145 gram havermout
En zo maak je ze
- Doe de boter, suiker, melk en cacao in een pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat 1 minuut koken.
- Roer de pindakaas, vanille en havermout er door en haal de pan van het vuur.
- Maak 16 kleine ronde hoopjes op een vel bakpapier (leg dat bakpapier eerst even op één of twee niet al te grote snijplanken ofzo). Druk de hoopjes een beetje plat & laat de koekjes daarna afkoelen in de koelkast, of (als je sneller wilt) in de vriezer.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties