Hallo, 2018! Na al die gezellig feestdagen met héél veel lekker eten begin ik het nieuwe jaar met een heerlijk ontbijt: een bananensplit! Maar dan de gezonde variant, met yoghurt, muesli & fruit.
Ik neem mij voordat december begint altijd voor om dit jaar níet teveel te eten met Sinterklaas, kerst en oud&nieuw. En elk jaar sneuvelt dat plan weer hopeloos. Hebben jullie dat ook? Dus in januari ga ik er dan maar weer enthousiast tegen aan: gezond eten & lekker hardlopen.
Klein puntje is trouwens wel dat januari altijd een heel erg grote feestmaand is hier: allemaal jarige familieleden & vrienden, dus heel veel feestjes met hapjes & taart. Dus dat wordt even doorbijten de komende weken en heel veel gebakjes afslaan...! :-)
Ingrediënten voor 1 personen
- 1 banaan
- beetje magere yoghurt (het liefst een dikke yoghurtsoort)
- 1 mandarijn, gepeld & in partjes
- handje granaatappelpitjes
- 1 theelepel cacaonibs
- 1 eetlepel zadenmix
- 1 eetlepel muesli
- honing
En zo maak je 't
- Pel de banaan en snijd hem in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bord.
- Doe wat yoghurt op de banaan.
- Verdeel de mandarijn & pijnboompitjes over de yoghurt.
- Strooi de muesli, zaden & cacaonibs er over.
- Giet tot slot de honing over de banaan.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties