Kerstbrood tosti met appel & kaneel

Gepubliceerd op 2 januari 2018 om 16:00

Lekkerrrrr: een kerstbrood tosti met appel & kaneel! De spijs is lekker warm (yum!) en in het brood zitten zachte kaneelsuikerappeltjes. Ik bedoel maar... ik hoef niet verder uit te leggen dat dat lekker is, toch? Ideaal om je oude kerstbrood mee op te maken!


Niet dat dat laatste persé nodig is, trouwens. Ik heb kerstbrood heel lang niet lekker gevonden, maar inmiddels snap ik niet meer waarom ik het niet lustte. Dus ook zonder dat ik er een tosti van bak komt zo'n kerststol hier wel op. Ik heb nog een paar plakken in de vriezer liggen. Hebben we later ook nog wat! 

Wij hebben trouwens sinds deze week een grillijzer. Je kunt er ook groente en vlees mee grillen en 'm zelfs als barbecue gebruiken. En het meest fijne is nog wel dat je tosti's niet om hoeft te draaien - ze bakken gewoon in één keer aan beide kanten bruin. Super handig! :-)

Kerstbroodtostimetappelkaneel12-2.jpg

Ingrediënten voor 1 tosti

  • 2 plakken kerstbrood / kerststol
  • beetje boter of halvarine
  • 1/4 appel, geschild en in plakjes
  • 1 theelepel suiker
  • beetje kaneel


En zo maak je 'm

  1. Besmeer de twee plakken kerstbrood met een laagje boter of halvarine. Leg de plakken daarna met de beboterde kant naar beneden.
  2. Leg de plakjes appel op de onbeboterde kant van één plak kerstbrood. Strooi het suiker er over en daarna wat kaneel.
  3. Leg daarna de andere plak kerstbrood er op, met de beboterde kant naar boven. 
  4. Bak de tosti in een grillpan of in een grillijzer in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.