Lekker overdadig, deze advocaat cake met roomkaas glazuur! Dat moet zo nu & dan kunnen, toch? :-) De advocaat geeft extra smaak aan de cake, zonder dat 'ie overheerst. Ook als je niet van advocaat houdt vind je deze cake waarschijnlijk wel lekker!
Ik had nog wat advocaat over van het flesje dat in mijn in mijn kerstpakket zat, en waar ik ook al een sneeuwster mee maakte. En ik bedacht dat het vast ook lekker dóór een cake was. En dat klopt! Vooral met zo'n lekkere glazuurlaag er op natuurlijk :-) En de advocaat is nu trouwens op. Is dat ook weer klaar!
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 3 middelgrote eieren
- 150 gram dikke advocaat
- 150 gram bloem
- 10 gram bakpoeder, gezeefd
Voor de glazuurlaag:
- 50 gram zuivelspread naturel light
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 eetlepel water
- snufje zout
- 150 gram poedersuiker
En verder:
- Sprinkles of chocoladekrullen
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een kleine ronde tulbandvorm van 17 cm doorsnede in met boter of bakspray, en bestuif hem daarna met bloem.
- Mix de boter en suiker door elkaar.
- Voeg de eieren toe en mix in een paar minuten tot een gladde massa. Mix daarna de advocaat er door heen.
- Voeg al mixend de bloem en bakpoeder toe en mix tot een egaal beslag zonder klontjes.
- Giet het beslag in de tulbandvorm. Bak de cake in 45-50 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is: kleeft er beslag aan, dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven.
- Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm voor je hem er uit haalt.
- Meng alle ingrediënten voor de glazuur door elkaar. Giet dit over de cake. Strooi de spinkles of chocoladekrullen over de glazuur en laat dat daarna uitharden.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties