Het lijken net echte brownies, vind je ook niet? Maar ik maakte ze met... overrijpe bananen, pindakaas & cacao! Dat is echt alles wat er in zit. Tijdens het bakken had ik nog even mijn twijfels of het zou lukken, maar ik ben met het resultaat best tevreden.
Het smaakt natuurlijk wel anders dan 'gewone' brownies met bloem, boter en suiker. Helemaal vergelijken kun je het dus niet. Deze bananen brownies zijn wat meer... ja, hoe zal ik dat omschrijven? Zoals een stevige pudding, dat lijkt er misschien nog het meeste op. En dan wel een pudding die je in blokjes kunt snijden natuurlijk, want dat lukt met deze brownies prima. Je moet het maar gewoon eens testen!
Ingrediënten voor ca. 15 stuks
- 350 gram bevroren bananen in plakjes (ca. 3 middelgrote bananen)
- 115 gram pindakaas
- 25 gram cacaopoeder
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkant of rechthoekig bakblik met bakpapier.
- Laat de bevroren banaan half ontdooien.
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een glad beslag. Schep het beslag in het bakblik.
- Bak de brownies in 40 minuten in de oven gaar. Doe er eventueel de laatste 10 minuten aluminiumfolie over.
- Laat de brownies helemaal afkoelen en stevig worden voor je ze in blokjes snijdt. Als je ze net uit de oven haalt zijn ze namelijk nog heel zacht!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties