Ik was erg benieuwd of onze jongste déze kippenvleugeltjes uit de oven ook lekker zou vinden: ik had ze namelijk niet met gewone kipkruiden gekruid, maar met een zoete Aziatische marinade. Dat bleek geen probleem te zijn: hij likte zijn vingers er bij af!
Onze oudste twee jongens zijn lang zo dapper niet, want zij wilden het niet eens proberen. Terwijl kip één van hun favoriete soorten vlees is! Maar ja, als het er anders uit ziet... :-) Dat vonden de andere twee mannen niet erg. Hadden zij lekker een paar kippetjes meer!
Ingrediënten voor 2-3 personen
Voor de marinade:
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1,5 eetlepel hoisinsaus
- 1,5 theelepel sojasaus
- 1,5 theelepel honing
- 0,5 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 lente-ui, in stukjes
En verder:
- 750 gram kippenvleugeltjes
- 1 lente-ui, in stukjes
En zo maak je ze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Doe de marinade bij de kip en hussel alles goed door elkaar, zodat de kip goed is 'bedekt' met de marinade.
- Zet de kip in een afgesloten bak 2 uur in de koelkast, zodat de marinade kan intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de kip in 30 minuten gaar in de oven. Draai de kippenvleugeltjes halverwege één keer om.
- Serveer de kip met de marinade uit de ovenschaal er over heen en strooi er verse stukjes lente-ui over.
Reactie plaatsen
Reacties