Snelle chocolade havermoutcake

Gepubliceerd op 8 april 2018 om 16:00

Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-) 

Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op! 

Ingrediënten voor 1 kleine cake

  • 2 bananen
  • 2 middelgrote eieren
  • 40 gram havermout
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels honing 

 

En zo maak je 'm

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom.
  2. Mix het met een mixer tot een zo glad mogelijk beslag. Je hoeft het niet te pureren. 
  3. Giet het beslag in een papieren cakevormpje van ongeveer 10 x 19 cm mok en zet 7 minuten in de magnetron op 900 W. Je kunt het beslag ook verdelen over 2-3 mokken; die moeten daarna 2-3 minuten op 900 W.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.