Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-)
Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op!
Ingrediënten voor 1 kleine cake
- 2 bananen
- 2 middelgrote eieren
- 40 gram havermout
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille-aroma
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels honing
En zo maak je 'm
- Doe alle ingrediënten in een mengkom.
- Mix het met een mixer tot een zo glad mogelijk beslag. Je hoeft het niet te pureren.
- Giet het beslag in een papieren cakevormpje van ongeveer 10 x 19 cm mok en zet 7 minuten in de magnetron op 900 W. Je kunt het beslag ook verdelen over 2-3 mokken; die moeten daarna 2-3 minuten op 900 W.
Reactie plaatsen
Reacties