Zoete zalm uit de oven, met honing & knoflookboter. Lekker en zo gemakkelijk om te maken! Vis bakken in de oven lukt altijd :-) En deze zoete versie valt hier erg in de smaak.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 zalmfilet
- 10 gram roomboter
- 15 gram honing
- snuf knoflookpoeder
- 1/4 eetlepel verse citroensap
- zout
- peper
- schijfjes citroen
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Doe de honing, knoflook en citroensap er bij en roer tot alles goed is gemengd.
- Leg de zalm in een ovenschaaltje. Giet de boter-honingsaus er over heen. Strooi daarna wat peper en zout over de zalm.
- Dek de ovenschaal af met een stukje aluminiumfolie.
- Zet de zalm in de oven en bak 'm in 15-18 minuten gaar. Haal dan de aluminiumfolie er af en zet de zalm in de ovenschaal nog 2-3 minuten onder de grill.
- Serveer de zalm met wat schijfjes citroen.
Meer recepten met zalm:
- Pesto zalm
- Zalm met honing & pecannoten
- Zalm met honing-mosterd-balsamicosaus
- Zalm met pistache & groene curry
- Zalmpakketje met krieltjes en groente
Reactie plaatsen
Reacties