Alfredosaus is een Italiaanse pastasaus gemaakt van boter, Parmezaanse kaas & room. Je kunt 'm kant-en-klaar in de winkel kopen, maar de saus zelf maken is ook helemaal niet zo ingewikkeld!
In veel varianten van de saus wordt dikke room gebruikt. Maar ik had geen room in huis, dus ik koos voor een combinatie van kookroom & melk. En dat kon prima: de saus werd heerlijk!
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 22 gram ongezouten roomboter
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 380 ml kookroom
- 100 ml melk
- 2 eetlepels maïzena
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je 't
- Smelt de boter in een pannetje. Roer dan de knoflookpoeder er door heen en verwarm al roerend tot het lichtbruin wordt.
- Meng in een kom de kookroom, melk, maïzena, zout, peper, Italiaanse kruiden en oregano door elkaar. Doe dit bij de boter en knoflook in de pan. Verwarm tot de saus dikker is geworden.
- Roer de kaas door de saus, en haal daarna de pan van het vuur.
- Je kunt de saus nu meteen bij vers gekookte pasta serveren of er lasagne mee maken. Je kunt de saus ook laten afkoelen en daarna in een goed afgesloten pot of bakje in de koelkast bewaren. Daar is de saus 3 dagen houdbaar.
Reactie plaatsen
Reacties