Tips om een vochtige taartbodem te voorkomen

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 om 16:00

Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie appel- of perentaart te nat blijft? Dan ziet de taart er zo mooi uit als hij uit de oven komt, maar blijkt 'ie bij het aansnijden toch niet helemaal perfect te zijn... zó vervelend!

Met deze tips kun je dat voorkomen:

  1. Kies voor stevige appels (Goudrenet of Elstar) of harde peren. 
  2. Strooi wat paneermeel, allesbinder of een verkruimelde beschuit op de bodem of door de vulling. 
  3. Strooi wat custardpoeder op de bodem voor je de vulling er in doet. 
  4. Verkruimel wat speculaasjes (even in een zip-zakje doen en met de deegroller er over heen) of amandelspijs en strooi hier een laagje van over de bodem. Doe dan pas de vulling er in. 
  5. Als je rozijnen door de vulling doet, week die dan niet eerst. Dan kunnen ze nog vocht van de vulling opnemen. 
  6. Bak eerst alleen de bodem van de taart 10 minuten op 170 graden. Bekleed daarna de wanden van de springvorm met het deeg, doe de vulling er in, maak de bovenkant van de taart af en bak de taart daarna nog 60 minuten. 


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.