Gnocchi met pesto en garnalen

Gepubliceerd op 7 augustus 2018 om 16:00

Gnocchi met pesto & garnalen! Lekker én super simpel om te maken, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ook ideaal voor op de skottelbraai!

Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel. Van aardappelpuree, meel en zout worden balletjes gekneed. Die kook je, en als ze boven komen drijven is de gnocchi gaar. Ik maakte er ook al eens een ovenschotel met tomaat mee, die is ook lekker! 

Je zou ook nog wat spekjes mee kunnen bakken bij dit recept; die smaken er ook goed bij. Maar nodig is het niet; er zit al veel smaak aan door de garnalen & pesto. 
 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram gnocchi
  • 200 gram garnalen
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 courgette, in stukjes
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • handje verse gesnipperde bieslook

 

En zo maak je het

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook ze zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet aan de kant.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui eventjes. Voeg de garnalen toe en bak 2-3 minuten mee. Doe daarna de paprika en courgette er bij, en bak nog zo'n 2-3 minuten.
  3. Meng de gnocchi er door heen en bak al omscheppend totdat alles goed heet is. 
  4. Roer de pesto er door heen. Strooi er tot slot wat verse bieslook over. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.